6 december 2021

Crewleden zouden dealen op terrein van evenement.

4 min read
Een aantal medewerkers van Tomorrowland dealt drugs op het terrein van het evenement. Dit zeggen crewleden in een undercoverreportage van VTM Nieuws. In twee weekends heeft de politie in totaal 61 dealers opgepakt op het terrein, maar  hier zat geen enkele medewerker bij.
Tomorrowland zet hard in op sensibilisering en controle voor haar festivalgangers. Bij de bezoekersingang worden mensen gefouilleerd en er staan tonnen waar iedereen ongestraft drugs kan achterlaten. Aan de andere kant, bij de crewleden, gaat het er losser aan toe en worden drugs binnengesmokkeld.

Bewust dealen

De getuigen gaan nog een stap verder en vertellen dat sommige crewleden doelbewust voor het festival werken om drugs te kunnen dealen. “Hij had 36 pillen bij zich, 4 gram coke, 6 gram speed en 4 gram ketamine”, horen ze  een medewerker vertellen.
VTM Nieuws controleert het verhaal bij een andere werknemer en die bevestigt het volledig: slechte controles en dealende crewleden. De twee crewleden die ze horen, ontkennen dat ze zelf drugs mee binnen gebracht hebben op het festivalterrein. Maar de verleiding is er wel.

Slecht daglicht

De organisatie van Tomorrowland weigert voor de camera te reageren maar gaat uitzoeken of medewerkers zich schuldig gemaakt hebben aan het dealen van drugs. “We zijn ervan overtuigd dat dit misplaatst gedrag van enkele crewleden zeer uitzonderlijk is”, klinkt het bij het festival.

“We benadrukken dat het nultolerantiebeleid ook geldt voor al onze 10.000 medewerkers. Er worden controles uitgevoerd bij crew tijdens opbouw en festivaldagen, dit aan de crew in- en uitgangen en op de crewcamping.” Aangezien de crewleden vier weken lang op het terrein zijn voor opbouw en afbraak, is het uitvoeren van even strikte controles als voor de bezoekers niet altijd mogelijk.

De organisatie is ervan overtuigd dat, als het verhaal klopt, het dus gaat om uitzonderlijk en misplaatst gedrag bij enkele crewleden. “Het merendeel van onze crew heeft de afgelopen weken super hard meegewerkt aan het festival en daar zijn we hen heel dankbaar voor. Het is jammer dat zij nu in een slecht daglicht komen te staan.”

Bron: VTM

Stockfoto: Hoogland-Producties

Geef een reactie