21 oktober 2021

Grote brand in schuur Den Ham.

3 min read

Woensdag 17 juli kreeg de brandweer  omstreeks 17:36 een melding van een brand bijgebouw aan de Daarleseweg in Den Ham.  Ter plaatse bleek er een schuur van ongeveer 30 bij 30 in de brand te staan. Hierop heeft de brandweer direct opgeschaald naar grote brand.   De rook was in de weideomtrek te zien.

In de schuur waren geen dieren aanwezig toen de brand uitbrak.  Wel lag er hooi en stonden er een aantal kleine voertuigen in.   De brandweer kon de schuur niet meer redden maar wel de naast gelegen schuren en de woning die voor de schuur stond.  De brandweer is met voertuigen uit Den ham Almelo en andere omliggende plaatsten druk bezig geweest met het bestrijden van de brand.

Het brandweer korps van Den Ham zou eigenlijk een demonstratie geven  tijdens de Hammerbrinkdag. Maar door de brand moest het korps deze demonstratie helaas afzeggen.

Brandweer Twente melde gisteren avond al op Twitter dat de schuur volledig was verwoest door de brand en dat er een deel is ingestort. Ze zijn nog enige uren bezig geweest met bluswerkzaamheden.

Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan dat is niet bekend.

©Hoogland-Producties/Sven-Fotografie

Geef een reactie