6 december 2021

Kerkklok gered bij zeer grote brand Moeder Theresakerk in Hengelo

2 min read

Hengelo – Vanmorgen vroeg is, door nog onbekende reden, brand uitgebroken in de Moeder Theresakerk. De brand was zo groot dat er direct is opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De kerk zelf kan als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft wel de klok kunnen redden.

Er is veel rookontwikkeling geweest waardoor de nabije inwoners gevraagd is de deuren en ramen te sluiten. Omdat er op een gegeven moment sprake was van overslag van de brand moesten enkele buurtbewoners tijdelijk hun huis verlaten.
In de vroege ochtend heeft de brandweer de hulp ingeroepen van een sorteergrijper. Deze verricht sloopwerkzaamheden om beter bij de laatste brandhaarden in het pand te kunnen om deze te blussen en om instabiele muren om te drukken.


Rond 6 uur is het sein brand meester gegeven. De verwachting is dat de brandweer nog tot in de loop van maandagochtend bezig is met nabluswerkzaamheden. In totaal zijn 4 blusvoertuigen uit de gehele regio, ondersteunende eenheden voor watertoevoer en logistiek ingezet om deze brand te bestrijden.

Geef een reactie