28 november 2021

Dutch Heli Day. Wij zijn er bij u toch ook?

3 min read

Op zaterdag 3 augustus wordt voor de tweede keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Naar verwachting zijn rond de 20 helikopters uit binnen- en buitenland aanwezig. Een bijzondere deelnemer is een helikopter van de Tsjechische luchtmacht. Ook de ex-luchtmacht Alouette III, die onlangs door Heliflight is aangeschaft, neemt deel aan de static show. Het programma voorziet verder in een aviamarkt, oldtimertractoren en een springkussen voor de kinderen.

 

JHP

 

De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines. De eerste Dutch Heli Day vond plaats in 2013. Ondanks het matige weer kwamen er toen zo’n 3.500 bezoekers op de Heli Day af.

 

Programma

 

Het programma voor de tweede Dutch Heli Day ziet er als volgt uit:

11.00-13.00 uur: aankomst van de helikopters

13.30-16.00 uur: openstelling van het landingsterrein voor publiek, de vliegers geven toelichting bij hun heli’s

15.00-16.00 uur: demonstratie helikopter schaalmodellen

16:00-17.00 uur: vertrek helikopters

17.00 uur: einde programma

 

Praktische informatie

 

De Dutch Heli Day is gratis toegankelijk. De locatie is Stroeërweg 46, Stroe. Kijk voor meer informatie op www.jhp.aero. De Dutch Heli Day wordt gehouden onder het voorbehoud van weers- en technische omstandigheden en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Tekst: JHP

Foto’s JHP

Geef een reactie