Leger politie fiod en OM in actie bij invallen op vijftien locaties in Leeuwarden en Goutum

Bij een grote politieactie zijn dinsdag in alle vroegte op vijftien locaties invallen gedaan in Leeuwarden en Goutum. Daarbij zijn vier aanhoudingen verricht.  Het word niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen verricht zullen worden.

De actie richt zich op het witwassen van geld dat verkregen is doormiddel van  criminele activiteiten. De politie is de hele dag nog bezig met het doorzoeken van  diverse huizen, loodsen en bedrijfsgebouwen.

De reeks invallen begon al  diep in de nacht, verspreid over verschillende delen van de stad. De politie wil pas in de loop van de dag nadere informatie geven. Omdat ze nog druk bezig zijn met de invallen.

Bij de acties zijn ongeveer 170 mensen betrokken van verschillende organisaties. Naast rechercheurs en agenten gaat het om medewerkers van de FIOD en het Openbaar Ministerie.

Ook het leger werd ingezet. Het gaat om een mensen die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen en ondergrondse ruimten. Dit kan onder andere met hulp van honden en met speciale apparatuur.

Advertenties