21 oktober 2021

Alcohol maakt meer stuk dan je lief is

3 min read

Alcohol maakt meer stuk dan je lief is

Vanmorgen vroeg eindigde de nacht voor een 18-jarige jongen iets anders dan gepland. Hij had net zijn vriend afgezet en was onderweg naar huis. Hij had daarbij wat alcohol op.

Tot dan niks raars, echter was hij bestuurder van een auto. Op de Amsteldijk, komende uit de Pijp en gaande in de richting van de Vrijheidslaan verloor hij de macht over zijn auto. Al slingerend is hij uiteindelijk tegen een betonen paal en stoeprand aangekomen, waardoor zijn auto over de kop is geslagen. In de bosjes ter hoogte van de Febo is de auto tot stilstand gekomen.

Wonder boven wonder is hij er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Zijn auto is er iets minder goed vanaf gekomen. Er zijn gelukkig geen andere omstanders bij betrokken. Dit had heel anders af kunnen lopen……

De bestuurder, die net een paar maanden in het bezit is van zijn rijbewijs, is voor controle naar het ziekenhuis afgevoerd. Van hem is bloed afgenomen, voor nader onderzoek, om vast te stellen hoeveel alcohol hij nog in zijn lichaam had, op het moment van rijden.

Zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onze nachtdienst en de collega’s van Politie Amsterdam Oost Watergraafsmeer zijn hier in ieder geval druk mee geweest.

Zo schrijft politie amsterdam op hun Facebook.

Tekst en foto’s Poltie

Geef een reactie