Aanhoudingen na omwisselen van grote geldbedragen

Het Prioteam TOV stuitte gisteren op 3 verdachten op het Damrak. Een man (42), vrouw (45) en een minderjarige jongen (15) hielden zich bezig met het wisselen van grote geldbedragen bij geldwisselkantoren.

In eerste instantie had het Prioteam alleen zicht op de mannelijke verdachte, die in slechts 5 minuten tijd bij twee verschillende geldwisselkantoren ruim 7000 Euro omwisselde in Dollars. Dit trok de aandacht van het Prioteam. Al snel sloten de vrouw en jongen aan, die zich ook bezig hielden met geld wisselen. Gezien de forse bedragen en het snel bezoeken van verschillende geldwisselkantoren verdacht het Prioteam het drietal van witwassen.

Om een volledig beeld te krijgen van de criminele activiteiten van de drie verdachten, bleef het Prioteam de verdachten ruim drie uur volgen. Toen de verdachten de binnenstad met de auto wilden verlaten, besloot het team in te grijpen.

De drie verdachten werden aangehouden, waaronder ook de 15-jarige jongen. Hij had namelijk ook een actieve rol bij de geldwisselkantoren. Er wordt in zijn geval nog onderzocht of er sprake is van uitbuiting of (ook van) mensenhandel.

Uit onderzoek bleken de verdachten een woning te hebben in Amsterdam west. Met advies en ondersteuning van de collega’s van de Landelijke Eenheid, het TOV en de recherche uit Amsterdam west, heeft er een huiszoeking plaatsgevonden. Dankzij de goede speurneus van politiehond Stanley werden in de woning grote geldbedragen gevonden. In totaal werd maar liefst ruim 100.000 Euro/Dollar in beslag genomen.

Foto:Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer