Jumbo waarschuwt voor salmonella in verse varkensvleesproducten

Supermarktketen Jumbo waarschuwt klanten voor de mogelijke aanwezigheid van salmonella in veertien verse varkensvleesproducten van het huismerk. De bacterie is tijdens een reguliere kwaliteitscontrole aangetroffen.

De desbetreffende varkensvleesproducten lagen afgelopen week in de supermarkt. Ze zijn vrijdag per direct uit de schappen gehaald.

Het gaat om de producten gemengd pasta gehakt, Fries gemengd gehakt, gemengd gekruid gehakt, gemengd gehakt, soepballetjes tomaat basicilicum, varkensbraadworst en varkenssaucijs.

De producten zijn tenminste houdbaar tot vrijdag, zaterdag of zondag. De artikelnummering is terug te vinden op de website van de supermarkt.

Jumbo adviseert klanten deze producten niet te consumeren. Gedupeerden kunnen de vleeswaren terugbrengen naar de winkel en hun geld terugkrijgen. Zij hoeven geen aankoopbon te tonen.

Volgens een woordvoerder van de supermarktketen is de salmonella alleen bij een van de leveranciers aangetroffen. Om die reden worden niet alle verse varkensvleesproducten teruggeroepen.

Salmonella is een bacterie die het meest voorkomt op rauwe, dierlijke producten, zoals vlees, vis of eieren. De bacteriën kunnen met hitte worden gedood. Naar schatting raken jaarlijks meer dan 30.000 personen in Nederland besmet met salmonella.

Advertenties