3 augustus 2021

Meisje (15) slachtoffer zedendelict bevrijdingsfestival Groningen, politie zoekt dader

2 min read
De politie van Groningen is opzoek naar een jongen die een 15-jarig meisje lastig viel tijdens bevrijdingsfestival in het Stadspark van Groningen afgelopen zondag.

Bron:Politie

GRONINGEN – De politie van Groningen is opzoek naar een jongen die een 15-jarig meisje lastig viel tijdens bevrijdingsfestival in het Stadspark van Groningen afgelopen zondag.

Het meisje voelde zich niet lekker, en ging hierom rond half 11 in de avond naar de rand van de drafbaan. Toen zij daar zat kwam er een onbekende jongen naar haar toe, die zich ontfermde over haar. Samen verlieten ze de drafbaan en even later gebeurde het. De politie doet geen uitspraak wat er precies gebeurd is.

Festivaldirecteur Diederik van der Meide zegt geschokt te zijn door het nieuws over het zedendelict.

‘Voor het meisje is het natuurlijk verschrikkelijk wat hier gebeurd lijkt te zijn. Daarover zijn nog niet alle details bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek, dus daar kan ik verder niet op ingaan.’

De verdachte is lichtgetint, sprak met buitenlandse tongval en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij had opvallend donkere wenkbrauwen en droeg donkere kleding.

Info ©RTV Noord
Foto ©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie