21 oktober 2021

FIOD vindt kilo’s nepkleding van dure merken en tienduizenden euro’s cash

2 min read

De FIOD heeft gisteren twee mannen van 34 en 21 jaar aangehouden. De twee mannen  uit Haarlem en Amsterdam hadden verschillende boxen vol met namaakleding en namaakschoenen. Ook is er beslag gelegd op 32.000 euro cash, mobiele telefoons en een hoop administratie. De kleding zal worden vernietigd.

In de opslagboxen in Amsterdam werd een groot assortiment aan tasjes, schoenen, shirtjes en broeken aangetroffen. De ‘collectie’ varieerde van Gucci-tasjes (voor mannen en vrouwen), Balenciaga-schoenen, Louboutin-pumps en kleding van Philpp Plein en Dsquared.

Bij de actie verleenden de politie en Douane de FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) bijstand. Ook werden twee geldhonden en scanapparatuur ingezet. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is gestart na tips van een recherchebureau.

De handel in merkkleding is illegaal in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Merken zijn beschermd in Nederland. Ook is aangetoond dat geld dat verdiend wordt met de handel in namaak wordt gebruikt voor de financiering van misdaad en criminele organisaties.

Omdat de kleding inbreuk maakt op het merkrecht zal al het aangetroffen materiaal vernietigd.

Foto’s ©Fiod.

Geef een reactie