21 oktober 2021

Politie treft gestolen auto’s uit Deventer, Rijssen en Vriezenveen aan in Almelo

3 min read
Drie auto’s die onlangs zijn gestolen in Deventer, Rijssen en Vriezenveen zijn teruggevonden in dezelfde buurt in Almelo. De politie vermoedt dat er een verband is en heeft ook al een  verdachte aangehouden.

Dinsdag zagen agenten een BMW rijden in Almelo, waarvan ze wisten dat deze gestolen was bij een woninginbraak in Vriezenveen. De agenten reden zelf met een onopvallend voertuig en konden door het verkeer helaas niet meer bij het gestolen voertuig komen. Wel herkenden ze de bestuurder van de auto.

De BMW werd later die dag aangetroffen op de Lieven de Keystraat in Almelo. Op het moment dat agenten hiermee bezig waren, passeerde een andere auto. De bijrijder van deze auto bleek eerder op de dag de bestuurder geweest te zijn van de gestolen auto. Daarop wilden agenten de auto controleren om de bijrijder aan te houden.

Toen het voertuig tot stilstand kwam, nam de bijrijder direct de benen. Agenten konden hem echter achterhalen en aanhouden voor heling van de auto. De verdachte, een 24-jarige man uit Almelo, zit vast in afwachting van verder onderzoek.

Verband

De politie onderzoekt of er een verband is met andere zaken, omdat het de laatste week meerdere gestolen auto’s aantrof. Zoals een Citroen DS3, afgelopen zaterdag op de Rombout Verhulstlaan. Deze auto werd in Deventer gestolen. In diezelfde straat werd dinsdag een Volkswagen Fox aangetroffen die werd gestolen in Rijssen.

Geef een reactie