15 oktober 2021

Taakstraf en parkverbod voor activisten die show in Efteling verstoorden

2 min read

De vier activisten die zondag de theatershow Raveleijn in de Efteling hebben verstoord, hebben van de officier van justitie 100 uur taakstraf gekregen vanwege smaad. Ook mogen ze drie maanden het park niet in.

De twee mannen en twee vrouwen voerden actie tegen een stunt in de voorstelling, waarbij een paard met een brandende deken door de arena in Kaatsheuvel rent. Ook zijn ze tegen het gebruik van raven in de show.

De activisten sprongen over een hek en haalden bordjes met leuzen tevoorschijn. Daarom stond onder meer “Efteling toont geen respect voor paarden” en “Stop met paarden in brand steken”.

Beelden van de actie werden via een livestream uitgezonden op de Facebook-pagina van de Vegan Strike Group, een internationale organisatie die zich verzet tegen het gebruik van dieren in de entertainmentindustrie.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) concludeerde na een inspectie dat de Efteling met de act geen regels overtrad en dat er geen sprake was van dierenmishandeling. Het paard had volgens een dierenarts geen brandwonden en was niet in de stress.

foto’s ©Hoogland-producties/Sven-fotografie

Geef een reactie