28 november 2021

Verbieden sekswerk leidt tot illegaliteit.

3 min read

prostitutie (stock)

PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers, vindt dat je prostitutie juist criminaliseert als betaalde seks strafbaar wordt. Foxxy, woordvoerster van de club, reageert daarmee op een petitie die jongerenbeweging Exxpose woensdag aan de politiek overhandigt met die strekking. Hun petitie (Ik ben onbetaalbaar) is ruim 40.000 keer ondertekend.

Foxxy noemt hun ideeën nogal vrouw-onterend. ,,Ze zeggen dat ze opkomen voor de rechten van vrouwen maar er komen hierdoor juist meer vrouwen in de illegaliteit”, voorspelt ze. Volgens haar wordt de kans op hiv-besmetting juist groter en zal het geweld tegen vrouwen juist toenemen.

Sinds 2000 probeert Nederland om van prostitutie een normaal beroep te maken. Maar sinds 2007 wordt volgens Exxpose stukje bij beetje duidelijk welk onrecht zich afspeelt in de wereld van de prostitutie. ,,Zo kon Saban B. jarenlang ongestoord tientallen vrouwen tot prostitutie dwingen op de legale Wallen in Amsterdam. Mensenhandel blijkt niet te zijn verminderd, maar is juist toegenomen.” Op de website stelt Exxpose, dat zichzelf christelijk geïnspireerd en politiek onafhankelijk noemt, dat veruit de meeste jongeren die in de prostitutie terechtkomen daartoe gedwongen worden door ,,urgente financiële nood”.

Exxpose hoopt dat de Kamer door het burgerinitiatief gedwongen wordt het prostitutieverbod op de agenda te zetten. De grens daarbij ligt op 40.000 handtekeningen. PROUD strijdt er juist voor het prostitutievak meer te decriminaliseren. ,,We moeten gewoon als zzp’ers behandeld worden, net als elke andere zelfstandige.”

Foto:Hooglandproducties

Geef een reactie