24 oktober 2021

Doorstart voor Op=Op Voordeelshop, koper onbekend

3 min read

Drogisterijketen Op=Op Voordeelshop lijkt voor nu gered van een faillissement. Het is de huidige directeuren gelukt om investeerders te vinden. Details over de doorstart worden de komende tijd bekend.

Curator Jeroen Reiziger laat weten dat er de komende tijd wordt gekeken welke winkels ‘interessant genoeg zijn om open te blijven, en welke winkels dus wel en niet bijdragen aan het succes van de formule’. “Er zullen in ieder geval minder winkels dan nu overblijven.”

Harde groei, lastige markt

Eind vorige maand werd de keten met 130 eigen winkels en 1200 werknemers failliet verklaard. Ook heeft het bedrijf tien franchisevestigingen, die buiten het faillissement vallen.

Het concern gaf aan last te hebben van ‘uitdagende marktomstandigheden’. Ook groeide het bedrijf de laatste jaren hard, wat ten koste ging van de financiële stabiliteit.

Panty’s van Paay

Op=Op staat vooral bekend om voordelige partijen drogisterijartikelen, zoals shampoo, deodorant en wasmiddel. In de afgelopen jaren werd het assortiment breder. Zo verkocht de keten ook de panty- en ondergoedlijn van Patricia Paay en het telecomassortiment van de failliete Kijkshop.

Twee jaar geleden kwam de snelgroeiende winkelketen nog in het nieuws door de overname van tientallen Blokker- en Marskramer-winkels van Blokker Holding, waardoor de keten boven de 150 vestigingen kwam.

Geef een reactie