24 oktober 2021

Treinreiziger probeert conducteur te wurgen.

3 min read

Vrijdag heeft de politie op het station van Alphen aan den Rijn een 39-jarige man aangehouden die kort daarvoor had geprobeerd een conducteur te wurgen. Bij de aanhouding moesten de politieagenten pepperspray en hun wapenstok gebruiken.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding over een man die in een trein twee conducteurs belaagde en een van hen had geprobeerd te wurgen.

Politieagenten gingen naar het treinstation van Alphen aan den Rijn waar de trein al stilstond. De agenten troffen de man aan in een treinstel. Direct na het openen van de treindeur viel de man ook de agenten aan.

Bij de aanhouding verzette de man zich vervolgens hevig. Om de aanhouding mogelijk te maken en het verzet te breken, hebben de agenten pepperspray en hun wapenstok ingezet.

Toen de man werd afgevoerd naar de politieauto zag hij kans om richting omstanders te spugen. Tijdens de aanhouding bleef de trein voor de overige treinpassagiers gesloten.

De 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was vermoedelijk onder invloed van drugs en alcohol.

Bij zijn fouillering werden inbrekerswerktuigen en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De conducteurs en politieagenten doen aangifte tegen de man. Hij zal later worden gehoord.

De trein van Leiden naar Utrecht Centraal heeft enige tijd stilgestaan. Hierdoor is er vertraging op dit traject ontstaan.

Geef een reactie