21 oktober 2021

Vier jaar cel en tbs voor in stukken zagen echtgenote in Scheveningen

3 min read

De rechtbank in Den Haag heeft woensdag de 41-jarige Russische Andrei K. veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden en in stukken zagen van zijn dertigjarige echtgenoot in Scheveningen.

Het lichaam van de vrouw werd in januari vorig jaar aangetroffen in een kist op het balkon van hun woning aan de Neptunusstraat . Twee dagen daarvoor had haar echtgenoot zelf aangifte gedaan van de vermissing van zijn vrouw, maar de politie was meteen achterdochtig.

Volgens de rechtbank heeft K. zijn vrouw eerst gedood en daarna in stukken gehakt met een elektrische zaag. Haar lichaamsdelen werden vervolgens in plastic zaken opgeborgen in de kist, waarop er aarde over de zakken werd gestrooid.

Uit sectie op het lichaam is gebleken dat de Russische vrouw door verstikking om het leven is gekomen

Verdachte leed aan zware depressies en psychoses
De 41-jarige man is in het Pieter Baan Centrum onderzocht. Daaruit bleek dat hij leed aan zware depressies en psychoses. Zelf verklaarde hij niets meer te weten van het doden van zijn vrouw.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder acht jaar cel. De officier van justitie achtte moord niet bewezen, omdat de man tijdens een ruzie in een opwelling zou hebben gehandeld.

Geef een reactie