24 oktober 2021

PAPENBURG – Uitdokken Spectrum Of The Seas

3 min read

© Hoogland Producties

Papenburg – Gisteravond is op de Meyer Werft in Papenburg het cruiseschip ‘Spectrum Of The Seas’ uitgedokt. Deze indrukwekkende actie kon van dichtbij door publiek worden bekeken, waardoor er om 19.30 uur al enkele honderden toeschouwers aanwezig waren dit schouwspel te bekijken.

Rond 20.00 uur werd begonnen de brug voor het dok weg te halen, waarna duikers de bokken van het schip gingen verwijderen. Tegen 21.00 uur werd begonnen het schip voorzichtig naar buiten te trekken met behulp van een sleepboot en een lier.

Omstreeks 22.00 uur was het 347 meter lange en 169.300 ton zware schip volledig uit de hal. Het schip blijft de komende weken bij de werf liggen om verder afgebouwd te worden. De verwachting is dat het schip half maart via de rivier de Ems naar zee gaat.

De ‘Spectrum Of The Seas’ is een cruiseschip wat door de Meyer Werft in opdracht bouwt van rederij Royal Caribbean International, en is inmiddels het 4de cruiseschip van de Quantum klasse gebouwd voor Royal Caribbean. Voor volgende schip ‘Odyssey Of The Seas’ is de overeenkomst al getekend en wordt naar verwachting in de herfst van 2020 opgeleverd.

De Meyer Werft in Papenburg bouwt al sinds 1795 diverse soorten schepen. De werf is al zeven generaties lang een familiebedrijf met momenteel ongeveer 3.450 mensen in dienst. Hiermee is het één van de grootste werkgevers in de regio.

© Hoogland Producties
© Hoogland Producties
© Hoogland Producties
© Hoogland Producties
© Hoogland Producties

Geef een reactie