4 maart 2021

Man door boormachine gemarteld in bijzijn van 4-jarige dochter.

4 min read

Het 38-jarige slachtoffer zat 10 februari in zijn huiskamer met zijn 4-jarige dochter toen de voordeur met fors geweld werd geforceerd. Drie mannen drongen rond 22:00 de woonboerderij aan het Zuideind in Drouwenerveen binnen, gekleed in zwarte kleding met daaroverheen kogelwerende vesten van de politie. Ook droegen zij zwarte bivakmutsen waardoor alleen hun ogen te zien waren. De daders spraken onderling Nederlands met een Marokkaans accent. In het bijzijn van het meisje werd het slachtoffer bewerkt met o.a. een boormachine, welke is gebruikt om de knieën en de buik van het slachtoffer te doorboren. De marteling duurde een uur. Het slachtoffer is nadien naar zijn overburen gestrompeld en deze hebben een ambulance gebeld waarop hij naar het ziekenhuis is gebracht. De politie geeft aan dat het slachtoffer bij kennis is  maar laat niet weten hoe zijn toestand momenteel is. De 38-jarige man heeft aangifte gedaan van de mishandeling en heeft een verklaring afgelegd aan de politie.

De daders gingen vermoedelijk weg in een AudiRS6 in de richting van Buinerveen. Een buurtbewoner heeft dit aan de politie doorgegeven. Deze buurtbewoner is autoliefhebber en zou het geluid van de auto mogelijk hebben herkend. Er bestaat een kans dat de daders op camera zijn vastgelegd. BouWatch heeft namelijk meerdere cameramasten staan vanwege het leggen van kabels voor de Drentse Windmolenparken.  De camera’s staan o.a. gericht op de wegen die naar Drouwenerveen leiden.

Het 38-jarige slachtoffer zou veel geld verdiend hebben met handel in Cryptomunten. Daarom lijkt de overval geld als motief te hebben. zo heeft hij onder meer een huis in Italië. Samen met zij vader handelde hij in oude auto’s. Zo hadden buurtbewoners bij de politie aangegeven dat er ’s avonds geregeld auto’s parkeerden met Poolse en Bulgaarse kentekens.

De politie heeft bekend gemaakt dat, mede naar aanleiding van het programma “Opsporing Verzocht”, zich tot dusver 15 getuigen hebben gemeld. De politie is met het TGO-team <Team Grootschalige Opsporing> bezig met de zaak.

Geef een reactie