24 oktober 2021

Vriezenvener (67) krijgt werkstraf voor slaan 12-jarige jongen

4 min read

ALMELO/VRIEZENVEEN – Een man uit Vriezenveen is door de politierechter veroordeeld tot 30 uur werkstraf voor het uitdelen van een klap aan een 12-jarige jongen.

S. (67) baalt er zichtbaar van dat deze zaak zo uit de hand is gelopen dat hij voor de rechter moet verschijnen. Op bevrijdingsdag 2017 was zijn vrouw aan het paardrijden achter hun huis toen zij werd opgeschrikt door knalgeluiden van een groep jongens.

Zij verzoekt de jongens daarmee te stoppen, omdat ze de koeien in het weiland naast haar ziet schrikken en ze bang is voor een reactie van haar paard daarop. Als ze van hen een grote mond terugkrijgt, besluit haar man actie te ondernemen. Hij stapt, samen met zijn toenmalige schoonzoon, in de auto en rijdt naar de jongens toe.

Naam en adres
Aanvankelijk om te vragen wie verantwoordelijk is. „Ik wilde zijn naam en adres hebben, zodat ik naar zijn ouders kon stappen en dat zij hem hierop aan konden spreken”, stelt hij.

Op het moment dat hij de jongen naar zijn naam vraagt, rennen de jongens weg. Daarop pakt hij de 12-jarige jongen bij zijn arm. „Daarop volgde eerst een klap van hem, waarop ik hem met de vlakke hand op zijn gezicht heb geslagen”, stelt S. Meerdere vrienden van de jongen geven aan dat er daarna klappen zijn uitgedeeld, maar een onafhankelijke getuige meldt dat hij S. ten minste één klap heeft zien uitdelen.

Verwondingen
Als hij later in een politieverhoor wordt geconfronteerd met een foto van de verwondingen van de jongen, kan hij zich niet voorstellen dat die verwondingen alleen door zijn klap komen. De politierechter vindt het bewezen dat hij een klap heeft uitgedeeld aan de jongen en legt de man dertig uur taakstraf op. Ook moet hij een schadevergoeding van 350 euro aan het slachtoffer betalen.

Geef een reactie