24 oktober 2021

Taakstraffen na ruzie bij Polman Stadion in Almelo na wedstrijd

4 min read

ALMELO – Drie mannen zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij een vechtpartij, die na afloop van een thuiswedstrijd van Heracles Almelo plaatsvond. Twee van hen kregen een taakstraf van 100 uur, de ander kreeg een taakstraf van 150 uur voor betrokkenheid bij dit incident en voor een andere mishandeling.

Volgens F. (29) en M. (30) die bij de zitting aanwezig waren, stelde het allemaal niet zo veel voor wat er ’s nachts na afloop van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor het supportershome van Bianco Nero gebeurde.

Er was op die avond in augustus 2018 een vechtpartij tussen K. (30) en de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. F. en M. liepen daar naar eigen zeggen heen om de boel te zussen.

Uithaal met arm
Op beelden die in de rechtszaal werden ,getoond is te zien dat F. en M. beiden een keer uithalen met hun arm. „Ik heb misschien wel wat mensen geduwd, maar heb niet geslagen of iemand echt geraakt”, stelde M.

F. stelde dat hij het niet precies meer weet – de betrokkenen hadden drank op – maar dat hij niemand heeft geraakt. Er liggen ook geen aangiftes tegen de drie heren. „We kunnen gewoon nog een biertje drinken met iedereen daar.”

Camerabeelden
Het incident werd door de veiligheidscoördinator gezien op beelden. Agenten herkenden later de verdachten. K., die niet aanwezig was in de rechtbank, heeft in een politieverhoor bekend de vriend van zijn ex die avond te hebben geslagen en dat daar verder geen anderen bij betrokken waren.

Getuigen verklaren wel dat ze gezien hebben dat de andere twee naar het incident liepen, maar kunnen niet precies omschrijven wat er daarna is gebeurd.

Stadionverbod
Officier van justitie Amraoui achtte het bewezen dat F. en M. betrokken waren bij de openlijke geweldpleging in vereniging. Hiervoor maakt het niet uit welke rol zij daarin precies hadden. Daarom vroeg zij een taakstraf van 150 uur aan de rechter voor F. en M. Rechter Heijink besloot hen een taakstraf van 100 uur op te leggen. F. en M. hadden van Heracles Almelo al een stadionverbod gekregen naar aanleiding van het incident.

K. kreeg een taakstraf van 150 uur opgelegd, omdat hij ook terechtstond voor een mishandeling van zijn ex-vriendin

Geef een reactie