15 april 2021

Speelgoedketen Intertoys failliet, winkels blijven voorlopig open

2 min read

Speelgoedketen Intertoys is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. Die blijven inzetten op een doorstart van het bedrijf.

Het faillissement betekent vooral dat de schulden van het concern waarschijnlijk niet worden terugbetaald. De curatoren richten zich nu vooral op het afwikkelen van verplichtingen van de onderneming en het verkopen van bezittingen.

Ze zeggen te proberen zoveel mogelijk werkgelegenheid, winkels en franchisenemers te willen behouden bij een doorstart.

De salarissen van de 3.200 medewerkers, die 1.600 voltijdsbanen verdelen, worden uitbetaald.

Concurrentiestrijd met online en discounters verloren
Het concern moest onlangs al uitstel van betaling aanvragen nadat het de concurrentiestrijd met online verkopers en discounters niet aankon. In de afgelopen tien jaar halveerde de verkoop van speelgoedwinkels.

Nadat investeerder Alteri veertien maanden lang Intertoys winstgevend probeerde te maken, werd onlangs geconcludeerde dat een stevige herstructurering nodig is.

Onder het faillissement vallen de 286 Nederlandse winkels, twee distributiecentra en het servicekantoor van Intertoys. De winkels van de honderd Nederlandse franchisenemers en de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Stockfoto: ©Hooglandproducties

Geef een reactie