15 april 2021

OM vervolgt verdachte verkeersdrama Pinkpop

3 min read

HEERLEN – Een 35-jarige Heerlenaar wordt vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval bij het Pinkpopterrein in Landgraaf. Daardoor kwam een even oude plaatsgenoot van de chauffeur om het leven. Meerdere mensen raakten gewond, van wie een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf ernstig. Het OM vervolgt de man ook voor het doorrijden na de aanrijding.

Volgens het OM is het aan de Heerlenaar te wijten dat het ongeluk gebeurde, omdat hij onvoorzichtig of onoplettend zou hebben gereden. Er was geen sprake van opzet, zegt justitie. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt.

Het verkeersdrama gebeurde om vier uur ’s nachts. De man liet via zijn advocaat na de aanrijding weten dat hij de mensen die op de weg zaten pas opmerkte toen hij ze aanreed. Hij kon niet meer remmen of uitwijken. De straat was tijdens het popfestival afgesloten geweest, maar was juist weer vrijgegeven voor het verkeer.

Shock
De man zei toen dat hij in shock was en in een waas naar huis is gereden. Toen hij eenmaal weer bij zinnen was, heeft hij zich gemeld bij de politie.

De gemeente Landgraaf constateerde vorig jaar dat er geen fouten zijn gemaakt in de verkeerssituatie rond het terrein. Het vooraf opgestelde verkeersplan is goed nageleefd, bleek uit een evaluatie.

Geef een reactie