8 maart 2021

Giel Beelen rijbewijs definitief kwijt na dronkemansritten

2 min read

Giel Beelen is zijn rijbewijs definitief kwijt, nadat hij meerder keren betrapt is op dronken rijden. De radio-dj ging tot de Hoge Raad in hoger beroep, maar dat mocht niet baten. De veroordeling is dan ook definitief, zo meldt ANP.

De rechtbank veroordeelde Beelen tot de boete en zes maanden rijontzegging, waarvan vijf voorwaardelijk. Maar omdat het de tweede keer in vijf jaar tijd was dat hij hiervoor werd veroordeeld, wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard en moet hij opnieuw rijlessen nemen en een rijexamen afleggen.

De dj ging in hoger beroep tegen de straf van de rechtbank, omdat hij uitstel wilde van de uitvoering van de straf, om praktische redenen. Het gerechtshof in Amsterdam stelde in september 2017 echter dat zo’n uitstel geen reden kan zijn om een vonnis aan te vechten en verklaarde het hoger beroep niet-ontvankelijk. Beelen stapte daarop naar de Hoge Raad.

De raad stelt nu dat het oordeel van het hof niet onjuist is en ook voldoende gemotiveerd. Dat betekent dat de straf van de rechtbank vanaf nu onherroepelijk is.

Geef een reactie