8 maart 2021

Gewonden bij instorten praalwagen carnavalsoptocht Schalkwijk

2 min read

Bij het instorten van een praalwagen in Schalkwijk (Utrecht) zijn zondagavond enkele gewonden gevallen. Volgens de politie zijn vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Zes zijn daar op eigen gelegenheid naartoe gegaan.

Op het moment dat de praalwagen instortte, stonden er volgens de politie tussen de vijftien en twintig mensen op. Er was de Grote Optocht van Schalkwijk, een kleine optocht voor wagens van verenigingen en deelnemers uit de buurt. Die wordt vroeg gehouden om praalwagens nog de gelegenheid te geven deel te nemen aan de grote optochten, in het carnavalsweekend van begin maart.

Bij het wegrijden van de feestlocatie, rond 17.30 uur, vielen er op de weg tussen Schalkwijk en Cothen mensen van één van de wagens. Volgens een betrokkene werden de mensen op de wagen naar een kant geduwd toen die een scherpe bocht nam. Daarop brak een zijkant van de wagen af.

Volgens deelnemers aan de optocht gaat het om een wagen van een jongerengroep uit Cothen, die niet is aangesloten bij een van de verenigingen in de regio. Van de mensen die in het ziekenhuis zijn beland, hebben drie mensen ernstige verwondingen in de vorm van botbreuken.

Geef een reactie