15 april 2021

Agenten springen in gracht voor mogelijke bestuurder auto te water.

3 min read

Even voor middernacht reed de bestuurder over de Brouwersvaart en kwam daar door onbekende oorzaak met zijn auto in het water terecht. Politieagenten zagen bij aankomst alleen nog de koplampen van de auto onder het water schijnen. Op straat was er geen enkel teken van de bestuurder te vinden. Gevreesd werd dat er één of meerdere inzittenden zich nog in de auto bevonden.

In afwachting van de duikers van de brandweer zijn politieagenten, in zowel uniform als in burgerkleding, het water ingesprongen om de mogelijke inzittenden te redden. Ook het traumateam uit Amsterdam werd gealarmeerd om hulp te verlenen. Maar een zoektocht naar eventuele slachtoffers leverde niets op. Bij nader onderzoek in de omgeving werden er wel natte sporen op straat aangetroffen. Vermoedelijk wist de bestuurder van de auto zelf uit zijn auto te komen, naar een bootje te zwemmen en daar op de kant te klimmen om ervandoor te gaan. Waarom is nog onduidelijk.

De auto werd later in de nacht door een kraan uit het water getild. Door het incident was de Raaksbrug lange tijd grotendeels afgesloten voor het verkeer.

Weet u meer over dit ongeval of weet u wie de bestuurder is van het voertuig dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844

Geef een reactie