8 maart 2021

Twee meisjes van 15 en 18 jaar overleden na crash met brommobiel

3 min read

Een zwaar verkeersongeval heeft afgelopen nacht in het Belgische Sint-Genesius-Rode het leven geëist van twee tienermeisjes. Een brommobiel van het merk Aixam met daarin vier meisjes botste op een Volvo. De passagier (15) die voorin zat overleed ter plaatse, de bestuurster (18) overleed in het ziekenhuis. In de kofferbak zaten nog twee meisjes van 16 die zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De man in de Volvo raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 01.15 uur op de Steenweg op Waterloo (N5), ter hoogte van het kruispunt met de Lindenlaan. De kleine brommobiel, een wagentje dat maximaal 45 kilometer per uur kan rijden en waarvoor enkel een bromfietsrijbewijs nodig is, draaide volgens een getuige plots naar links om de Lindenlaan in te rijden, waardoor een Volvo die uit de tegenovergestelde richting kwam en bestuurd werd door een 61-jarige man uit Waterloo, frontaal op de Aixam inreed. De voertuigen zijn enkele meters verder tot stilstand gekomen.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De inzittenden van de brommobiel werden bevrijd, maar voor de passagier (15) uit Lasne die vooraan zat kwam alle hulp helaas te laat. De bestuurster, een meisje van 18 uit Lasne, werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze aan haar verwondingen. De twee andere meisjes van 16 jaar oud uit Lasne en Sint-Genesius-Rode, die in de kofferbak zaten aangezien er maar twee zitplaatsen zijn, liepen zware verwondingen op. De bestuurder van de Volvo liep lichte verwondingen op.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Beide voertuigen werden gerechtelijk getakeld voor verder onderzoek, maar voorlopig wijst alles erop dat de Aixam onverwacht naar links draaide en de Volvo het voertuig niet meer kon ontwijken. De steenweg bleef tot na 5 uur volledig afgesloten in beide richtingen.

Geef een reactie