5 maart 2021

‘Echte’ wasbeer uit Guardians of the Galaxy-filmreeks overleden

3 min read

De wasbeer die model stond voor Rocket, een personage uit de populaire Marvelfilmreeks Guardians of the Galaxy, is dood. Dat meldt de Portugese boerderij die het dier verzorgde.

“Oreo is vanochtend vroeg overleden na een zeer kort ziekbed”, schrijft Quinta Layla op Facebook. De wasbeer was 10 jaar oud.

Fans reageren onder het Facebookbericht geschokt op de dood van Oreo. Een aantal reisde zelfs meteen af naar de boerderij om te helpen met het graven van een graf en maken van een grafsteen.

16 uur geleden
Het uiterlijk en de bewegingen van Oreo zijn door de filmmakers gebruikt om Rocket zo natuurgetrouw mogelijk te maken. Rocket groeide als grofgebekte, opvliegerige en zwaarbewapende wasbeer uit tot een favoriet bij fans van de filmreeks.

Oreo was onder meer aanwezig bij de Europese première van de eerste Guardians of the Galaxy-film. In de films wordt de stem van Rocket geleverd door acteur Bradley Cooper.

Respectabele leeftijd
Oreo heeft voor een wasbeer wel een respectabele leeftijd bereikt: in het wild wordt een wasbeer gemiddeld drie jaar oud, in gevangenschap is dat acht jaar.

De twee Guardians of the Galaxy-films uit 2014 en 2017 brachten in totaal een kleine 630 miljoen euro op. Wanneer het derde deel uitkomt, is onduidelijk. Regisseur James Gunn werd in juli vorig jaar namelijk ontslagen door filmproducent Disney nadat oude tweets van hem waren opgedoken waarin hij grappen maakte over onder meer pedofilie, verkrachting en de Holocaust.

foto: Fandom twitter

Geef een reactie