24 oktober 2021

Wilbert Paulissen nieuwe politiechef Oost-Brabant

4 min read

Nederland – Hoofd van de landelijke recherche, Wilbert Paulissen volgt Frans Heeres op als politiechef van de eenheid Oost-Brabant. Dat is vandaag bekendgemaakt. Paulissen begint op 1 april. Heeres is sinds 1 januari dit jaar landelijke portefeuillehouder Gebiedsgebonden Politiezorg.


Wilbert Paulissen over zijn overstap: ‘Mijn nieuwe functie binnen het korps zie ik als een enorme uitdaging in een gebied waar ik me nauw bij betrokken voel. Ik ben er geboren en getogen en heb er mijn eerste stappen in het politiewerk gezet. Ik ben me bewust van de flinke opdracht die er ligt, naast het politiewerk in de wijken. Het bestrijden van ondermijning, terrorisme, cybercrime, migratie zijn maar enkele voorbeelden. Ik geloof in innovatie en ontwikkelen van nieuwe concepten om deze zaken het hoofd te bieden. Daar heb ik in mijn huidige werk mooie voorbeelden van gezien. Ik kijk er naar uit en zie het als een eer om in Oost-Brabant aan de slag te gaan.’

Paulissen begon in 1979 zijn loopbaan bij de politie op de academie en was na het voltooien van zijn opleiding inspecteur van het districtsteam in Eindhoven. Daarna was hij hoofd van verschillende diensten en vanaf 2004 achtereenvolgens plaatsvervangend korpschef Midden- en West-Brabant, plaatsvervangend korpschef Brabant-Noord en vanaf 2010 hoofd van de landelijke recherche. In die laatste rol was hij betrokken bij het – nog altijd lopende – onderzoek naar de MH17. Paulissen was een van de vijf onderzoekers van het Joint Investigation Team.

Korpschef Erik Akerboom feliciteert het gezag in Oost-Brabant en de collega’s van de eenheid met hun nieuwe politiechef: ‘Wilbert Paulissen en ik hebben intensief en goed samengewerkt. Ik ken Wilbert als een allround politieman en leider met een indrukwekkende staat van dienst. Wilbert heeft leiding gegeven aan talrijke complexe onderzoeken, waarvan MH17 de bekendste is. Hij heeft absoluut zijn meerwaarde bewezen. Op het gebied van de georganiseerde misdaad, ondermijning en terrorisme deed hij dat de laatste jaren en zal hij dat blijven doen, zij het in een andere rol. Zijn brede ervaring gecombineerd met de band die Wilbert heeft met de regio, maakt hem tot een uitstekende politiechef voor Oost-Brabant. Ik wens hem alle succes toe.’ Aldus de politie op hun website http://www.politie.nl

tekst en foto: Politie.nl

Geef een reactie