4 maart 2021

Onderzoek naar schietincident Helmond in volle gang

4 min read

Bron:Politie

Helmond – Het onderzoek naar het schietincident in Helmond, waarbij maandagmiddag twee meisjes gewond raakten, is in volle gang. De 21-jarige man uit Helmond, die dinsdag werd opgepakt, zit nog altijd vast.

Naast de gezochte verdachte waren in de woning aan de Heistraat ook vier mannen van 51, 27, 20 en 18 jaar oud aanwezig. Kort na de arrestatie vonden agenten enkele vuurwapens bij het huis. Daarom werden ook deze mannen opgepakt. Specialisten onderzoeken of één van de vuurwapens gebruikt is bij het schietincident van maandag. De 21-jarige Helmonder zit nog altijd vast en is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de man nog zeker 14 dagen blijft vastzitten. De vier anderen worden op dit moment niet in verband gebracht met het schietincident, maar blijven verdachten in verband met de wapenvondst.

Tips
Het rechercheteam is volop bezig met het onderzoek naar het schietincident. Videobeelden uit de directe omgeving van de Molenstraat worden uitgebreid bekeken en geanalyseerd en er wordt met getuigen gesproken. Dinsdagavond werd in Opsporing Verzocht kort stilgestaan bij de zaak. De uitzending en aandacht die onder meer via social media werd gevraagd leidde tot nu toe tot zo’n twintig tips, waarbij ook namen werden genoemd. Ook de gezochte getuige die maandagmiddag hulp bood aan het 2-jarige slachtoffer en haar moeder, meldde zich na een oproep bij de politie. Het meisje van 2 is weer thuis.

Wie weet meer?
De recherche werkt met een team van twintig rechercheurs aan de zaak. Iedereen die meer weet over wat er precies is voorgevallen wordt met klem opgeroepen om contact op te nemen met het rechercheteam op 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Mensen die over foto’s of video’s beschikken kunnen die delen via het tipformulier op http://www.politie.nl

Bron:Politie.nl

Geef een reactie