24 oktober 2021

Politie arresteert vrouw (28) uit Stadskanaal in cold case-zaak Derk K.

3 min read

De politie heeft op maandagochtend een 28-jarige vrouw uit Stadskanaal in haar woning aangehouden. Zij wordt verdacht van de betrokkenheid bij de moord op Derk K. (41) uit het Groningse Wildervank in januari 2011.

Waar de vrouw precies van wordt verdacht, maakt de politie in verband met het lopende onderzoek nog niet bekend.

acht jaar geleden werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in zijn woning, waarbij direct duidelijk was dat hij slachtoffer was geworden van een misdrijf. Er werd direct een grootschalig rechercheonderzoek gestart.

Enkele mensen werden datzelfde jaar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van K. Maar een doorbraak in de zaak bleef toen uit. De verdachten werden dan ook vrijgelaten. De zaak wordt sinds enkele jaren behandeld als een cold case.

Enkele maanden terug startte de recherche een nieuw onderzoek op basis van informatie die gerelateerd zou zijn aan de dood van de man. Wat dat precies voor informatie was, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Slachtoffer was man alleen

Derk K. was een alleenstaande man uit het Groningse Wildervank. Hij had geen vaste baan, hoewel hij wat bijverdiende op rommelmarkten en klusjes deed voor kringloopwinkels.

Het rechercheteam sluit meerdere aanhoudingen in de toekomst niet uit.

Beeld:Hooglandproducties

Geef een reactie