4 maart 2021

6 jaar cel en tbs geëist door OM tegen ontucht verdachte Leidse huisarts.

2 min read

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Maarten B., een Leidse huisarts. De huisarts word er van verdacht ontrucht te hebben gepleegd met zeven jonge patiënten, zijn dochten en 3 vriendinnen van haar.

Het OM eist deze straf wegens ontucht met minderjarige patiënten en met meisjes in de privésfeer van Maarten B. Ook wegens het stiekem filmen en fotograferen van meisjes. Daarnaast wil Justitie dat de huisarts een 5-jarig beroepverbod krijgt opgelegd. Dit is tevens het langst mogelijke bod dat een rechter in Nederland kan opleggen.

Volgens getuige ging het om medisch onderzoek

Dinsdag, op de eerste zittingsdag, ontkende de huisarts dat hij ontucht met 7 jonge patiënten had gepleegd.  ”Mijn handelen was onderdeel van zorgvuldig medisch onderzoek.”, aldus Maarten B.

De OVJ (Officier Van Justitie) is het daar niet mee eens. ”In veel gevallen was het niet nodig om de onderbroek of bh uit te doen en onderzoek in de schaamstreek te doen of borsten te betasten.”, aldus de officier van justitie woensdag.

Bron: nu.nl

Foto: stock ©Hoogland Producties (© Sven-Fotografie)

Geef een reactie