7 maart 2021

reizigers getroffen door staking op Duitse vliegvelden

4 min read

Mensen die morgen van of naar Duitsland willen met het vliegtuig, kunnen maar beter alvast een alternatief vervoersmiddel regelen of hun reisplan een paar dagen opschuiven. Beveiligers op Duitse vliegvelden staken, met grote verstoringen van het vliegverkeer tot gevolg.

Op Frankfürt Airport worden door de stakingen ‘grote verstoringen en gecancelde vluchten’ verwacht morgen, waarschuwt het bedrijf op de website. Het is na Heathrow, Charles de Gaulle en Schiphol het grootste vliegveld van Europa.

Tot nu toe zijn er al 470 vluchten van en naar het vliegveld gecanceld, vertelt een woordvoerder aan RTL Z. Hij verwacht dat dit er nog meer zullen worden. In totaal stonden er voor morgen 1200 vluchten gepland.

Advies: kom niet
Omdat de staking van 2 uur ’s nachts tot 8 uur ’s avonds zal plaatsvinden, adviseert het vliegveld om passagiers die vanaf Frankfurt willen vliegen om niet te komen. De verplichte veiligheidscontroles kunnen namelijk niet worden uitgevoerd en dus kunnen reizigers niet naar hun vliegtuig.

Op het vliegveld wachten tot er wel gevlogen kan worden, heeft geen nut, benadrukt de woordvoerder. Gedupeerde reizigers moeten goed contact houden met hun maatschappij, adviseert hij.

Voor overstappende passagiers zijn de problemen iets minder groot: zij kunnen waarschijnlijk hun aansluitende vlucht wel halen. Zij worden wel geadviseerd om rekening te houden met vertragingen of andere hinder.

KLM vliegt niet
Hoeveel passagiers geraakt worden door de staking, weet hij niet. Vorig jaar verwerkte het vliegveld 69,5 miljoen passagiers, omgerekend 190.000 per dag gemiddeld. Maar dat aantal wordt al dagen ruim niet gehaald omdat de Duitse vakanties vorige week eindigden, legt de woordvoerder uit.

Vliegmaatschappij KLM heeft voor morgen ‘een tiental’ vluchten geannuleerd vanaf Frankfürt, Bremen en Hamburg. “Op een aantal andere vluchten verwachten we grote vertragingen. Als er zo weinig beveiligingspersoneel werkt, raakt een luchthaven verstopt”, vertelt een woordvoerder. “Het is een hele vervelende situatie.”

Passagiers die tegen problemen kunnen aanlopen, krijgen bericht van KLM.

Geef een reactie