24 oktober 2021

Nieuwe verdachten aangehouden voor doodrijden geel hesje in België

3 min read

Een  Limburger is aangehouden voor het doodrijden van een ‘geel hesje’ in België. Dit melden meerdere bronnen. Later deze ochtend zal de Belgische justitie meer uitleg geven tijdens een persconferentie.

Vanochtend werd al duidelijk dat een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen is vrijgelaten voor het dodelijk ongeluk in het Belgische Visé, bij Luik. De truck van de man uit Dongen zou identiek lijken op de truck van de man uit Limburg. Daarom is het verkeerde kenteken opgeschreven en werd de man uit Dongen zaterdag aangehouden.

‘Dongenaar wist van niks’
Na een verhoor werd al snel duidelijk dat hij er niets mee te maken had. Hij werd daarom gisteren weer vrijgelaten, zo werd vanochtend bekend. “Het is voor iedereen heel vervelend dat de verkeerde persoon werd aangehouden”, zegt een politiewoordvoerder. “Hij wist van niks.”

Al snel werd duidelijk dat de Limburger moest worden opgepakt.

Slachtoffer werd geschept
Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo’n twintig gele hesjes. Het slachtoffer werd geschept door een vrachtwagen met Nederlands kenteken, zei justitie in België eerder.

België zou de overlevering van de Limburger al hebben aangevraagd.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg. Bij het ongeluk raakte nog een ander persoon gewond.

Geef een reactie