24 oktober 2021

Doodgereden serval was van Duitser

2 min read

De eigenaar van de serval die werd doodgereden op de A2 in Limburg heeft het dier inmiddels opgehaald. Het gaat om een Duitse man die de katachtige thuis hield.

De politie in Limburg plaatste afgelopen weekeinde het treurige bericht op Facebook dat het dier met een luipaardachtige vacht doodgereden was gevonden. Ze dachten in eerste instantie dat het om een zogeheten savannah-kat ging, maar volgens kenners is het een serval.

“Die zijn een stuk groter dan savannah-katten en hun vacht is een andere kleur en heeft andere vlekken”, zegt Sandra Smits van African Dreamcats. “De kat die nu is doodgereden, is duidelijk een serval.”

Buitenren
Na vondst werd het dier overgebracht naar de Dierenbescherming in Limburg, waar bleek dat het een Duitse chip had. Hoe het dier op de snelweg terecht heeft kunnen komen, is niet duidelijk. De woordvoerster van de Dierenbescherming kan er niets over zeggen. Een woordvoerder van de politie Limburg zegt desgevraagd dat de serval ‘zeer waarschijnlijk’ is ontsnapt uit een buitenren.

Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek

Geef een reactie