27 februari 2021

Trucker belt politie, Douane gaat op onderzoek uit.

3 min read

In de nacht van dinsdag op woensdag parkeerde een chauffeur zijn trekker en oplegger op de Bronsweg in Lelystad om daar te gaan slapen voor zijn volgende rit. Al snel merkte hij dat diverse personen interesse hadden in zijn combinatie. Hij belde daarop de politie waarna Politie Lelystad er in slaagde om vier personen te controleren. Deze personen kwamen allemaal niet uit de buurt van Lelystad. Eén persoon is aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen. Tegen de andere personen was geen concrete verdenking van enig strafbaar feit.

Omdat de collega’s het toch niet vertrouwden vroegen zij ons onze expertise in te zetten om te kijken of wij konden bepalen waarom deze personen interesse hadden in de combinatie. Ondanks ons uitvoerig onderzoek in en rondom de combinatie konden wij niet direct een mogelijke reden vinden.
Daarop is door ons de Douane Nederland ingeschakeld. Zij zijn met een mobiele scanunit en twee speurhonden ter plaatse gekomen. De speurhonden sloegen aan op de aanwezigheid van verdovende middelen in de oplegger. Daarop is de hele combinatie door de mobiele scanunit bekeken. Helaas bleek er op dit moment geen drugs meer aanwezig te zijn in het voertuig.

In de politiesystemen zal een uitgebreid rapport worden opgesteld zodat de informatie voor eventuele latere onderzoeken gebruikt kan worden.

Bron: Landelijke Eenheid Noordwest

Bron: Landelijke Eenheid Noordwest

Geef een reactie