24 oktober 2021

Getuigenoproep woningoverval Waalstraat

3 min read

Amsterdam – Op dinsdag 8 januari rond 15.00 uur is een 77-jarige man in zijn woning aan de Waalstraat in de Rivierenbuurt slachtoffer geworden van een overval. De recherche is een onderzoek gestart en roept daarbij de hulp van het publiek in.

 

Het slachtoffer loopt rond 15.00 uur van de supermarkt op de Rijnstraat, via de Uiterwaardestraat terug naar zijn woning aan de Waalstraat. Wanneer het slachtoffer zijn rollator over de drempel naar binnen probeert te trekken, verschijnt de verdachte uit het niets. Deze stapt de woning in, trekt de voordeur achter zich dicht en loopt verder de woning in. De verdachte vraagt vervolgens om geld. Wanneer het slachtoffer dit niet wil geven, ontstaat er een worsteling. Het slachtoffer slaat alarm. Vermoedelijk schrikt de verdachte hiervan. Hij verlaat de woning, maar niet zonder nog iets van geringe waarde weg te nemen.

Signalement

De politie is op zoek naar een mannelijke verdachte met het volgende signalement:

  • 1.70 tot 1.75 meter lang
  • Smal postuur
  • Ongeveer 25 jaar oud
  • Licht getinte huidskleur
  • Kort, piekerig en donker haar met korte baard en snor
  • Spreekt Engels en vermoedelijk ook Duits

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van de woning, of wellicht op de route van het slachtoffer. Heeft u informatie voor de politie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Geef een reactie