21 oktober 2021

De zoveelste plofkraak in Amsterdam.

3 min read

Veel Amsterdammers zijn gisteravond geschrokken van een harde knal. Opnieuw was een geldautomaat het doelwit van plofkrakers. En voor de tweede keer in korte tijd was het op het Belgiëplein in Nieuw-Sloten.

Het gebeurde kort voor middernacht. Getuigen zagen twee verdachten op een motorscooter vluchten. Met een boel auto’s en de helikopter heeft de politie gezocht naar de daders. Specialisten van Defensie werden opgetrommeld om de plaats delict te inspecteren.

De opgeblazen geldautomaat is die van ABN Amro bij de Albert Heijn. Eind november was precies dezelfde automaat ook al doelwit van plofkrakers. Er werd toen geen buit gemaakt, volgens de politie. Ook een jaar geleden werd deze automaat al opgeblazen.

Het is als de zevende plofkraak in twee maanden tijd. In tegenstelling tot eerdere kraken, was er door de explosie geen instortingsgevaar en hoefde er ook geen woningen ontruimd te worden. Toch is de schrik groot in de wijk.  Ziet u iets verdachts bij een pin? Neem dan direct contact op met de politie via 112.

Geef een reactie