5 augustus 2021

Woningen ontruimd na vondst tweede explosief bij Slotermeerlaan Amsterdam

2 min read

Op de Slotermeerlaan is vanochtend omstreeks half vier een plofkraak gepleegd op een geldautomaat. De omliggende woningen zijn ontruimd omdat er een tweede explosief werd aangetroffen, dat nog niet was ontploft.

In totaal zijn er daarom 30 bewoners opgevangen in het Stadsdeelkantoor. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief inmiddels veilig verwijderd en brengt dat vanmiddag tot ontploffing in het Westelijk havengebied. Een gedeelte van de Slotermeerlaan werd in de tussentijd afgezet. Inmiddels is die weg weer vrijgegeven.

Gevlucht op scooter
De plofkraak zou gepleegd zijn op een automaat van GWK. Daarbij is geen buit gemaakt. Wel is de ravage aanzienlijk: door een zwaar explosief zijn de ruiten van nabijgelegen panden kapot en er liggen brokstukken aan de overkant van de straat.

Volgens getuigen is de kraak gepleegd door twee mannen, die daarna zijn gevlucht op een scooter. De politie is een zoektocht naar hen gestart, waarbij ook een helikopter in werd gezet.

Het is de laatste weken vaker raak. In december waren er in totaal vijf plofkraken in de stad. Deze werden onder meer gepleegd bij pinautomaten op het Koningin Wilhelminaplein en op het Delflandplein.

Geef een reactie