5 augustus 2021

Politie schiet gericht bij arrestatie in Rotterdam, man zwaargewond naar ziekenhuis

3 min read
Politie schiet gericht bij arrestatie in Rotterdam, man zwaargewond naar ziekenhuis........ Lees verder op onze website.

Bij een schietpartij op het Adrianaplein in Rotterdam is Tweede Kerstdag een man zwaargewond geraakt. Volgens een getuige is er zo’n twaalf keer geschoten, ook door de politie.

Rond 16:10 uur was er hoog oplopende ruzie op het plein in het Oude Westen. Daarbij werd over en weer geschoten.

Toen de agenten aankwamen, losten ze twee waarschuwingsschoten om de situatie onder controle te krijgen. “Dat bleek niet voldoende. Hierna zag de politie zich genoodzaakt om meerdere keren gericht te schieten.

De gewonde man is een van de verdachten. Of hij door een politiekogel is geraakt, is nog niet duidelijk dit wordt nog onderzocht.

Kogelhulzen
De gewonde man is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Hij was volgens de politie wel aanspreekbaar.
In totaal zijn drie personen aangehouden, onder wie de zwaargewonde man. Een andere verdachte raakte ook gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De verdachten zijn drie Rotterdammers van 49 en 26 jaar en een vrouw van 23 jaar.

Op en om het plein is een vuurwapen en een onbekend aantal kogelhulzen gevonden. De rondvliegende kogels hebben ook een auto geraakt.

Op het plein is de politie tot laat in de avond bezig geweest met onderzoek. Extra sterke lampen lichtten daarvoor het plein uit. Voor de elektriciteit waren generatoren neergezet, die veel geluid maakten.

Geef een reactie