3 december 2021

Dure horloges buitgemaakt in Maastricht

2 min read

Bij een inbraak bij een juwelier in Maastricht hebben inbrekers 150 peperdure horloges gestolen. Volgens de eigenaar hebben de gestolen klokjes een totale waarde van 1,3 miljoen euro, bevestigt hij een bericht van de Limburgse omroep L1.

In de winkel was in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Twee inbrekers waren volgens de eigenaar zijn zaak binnengedrongen. ,,Van de gestolen horloges zijn zestig exemplaren zelfs zeer exclusief. Dit zijn unieke horloges, waarvan maar een tot twee exemplaren bestaan.”

Van de daders ontbreekt elk spoor. ,,Er zijn bewakingsbeelden waarop ze goed te zien zijn. Deze beelden heeft de recherche al voor verder onderzoek”, zegt hij woensdag. De eigenaar gaat een beloning uitloven om de daders te vinden. ,,Ik moet over de hoogte nog met de verzekering overleggen, maar het wordt een hele forse beloning.”

De aftocht van de horlogedieven verliep volgens L1 niet vlekkeloos. Buren hebben die gefilmd en de beelden op Facebook geplaatst. Daarop is te zien dat twee mannen via een ladder weer op straat komen en ieder op een fiets stappen met een zware rugzak. Eentje valt daarbij eerst nog om.

Geef een reactie