17 september 2021

Geen berichten over Nederlandse slachtoffers Tsunami Indonesië

2 min read

Na de tsunami in Indonesië van vannacht zijn er nog geen berichten binnen gekomen dat er Nederlandse slachtoffers zijn. Dat maakt Het ministerie van buitenlandse zaken bekend. Wel zeggen ze nauw in contact te staan met de Nederlandse ambassade in Jakarta. Zodra er meer bekend is of er wel Nederlandse slachtoffers zijn laten wij u dit direct weten.

Indonesië werd zaterdag avond rond 21:30 lokale tijd getroffen door een tsunami. De regio Pandeglang op Java zwaarst getroffen.
De mogelijke oorzaak van de tsunami is de uitbarsting van de Krakatau-vulkaan in Straat van Soenda.

De tsunami trof de stranden van Indonesië aan de zuidkust van het land, zo’n honderd kilometer ten westen van de hoofdstad Jakarta. De vloedgolf trok door de Straat van Soenda, een zeestraat tussen de eilanden Java en Sumatra.

Onder meer de regio’s Pandeglang en Serang op Java en Zuid Lampung op Sumatra zijn zwaar getroffen. Volgens de woordvoerder hebben honderden huizen en andere gebouwen zware schade opgelopen. Ook staat een straat met auto’s blank en is er forse schade aan wegen en bossen. De totale omvang van de schade wordt nog in beeld gebracht.

Geef een reactie