19 september 2021

Politie pakt verdachten op voor vliegen met drone bij Gatwick airport

3 min read

De Britse politie heeft twee personen aangehouden in verband met de incidenten met drones bij luchthaven Gatwick in Londen. De aanhoudingen vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag.

The Telegraph meldde vrijdagavond al dat de politie een groep verdachten op het oog had. Het is bekend dat de arrestanten een man en een vrouw zijn, maar niet wat hun identiteiten zijn of waar zij precies van worden verdacht.

De politie heeft de groep gevonden op basis van een nauwkeurige beschrijving van het model van een van de drones die de afgelopen dagen rond de luchthaven vloog.

Het vliegverkeer van en naar het Britse vliegveld Gatwick was woensdag, donderdag en vrijdag het grootste deel van de tijd gestremd vanwege de aanwezigheid van drones. Het vliegverkeer kon vrijdagochtend pas worden hervat. Meer dan 100.000 reizigers zijn gedupeerd.

“We proberen een volledig schema te draaien op zaterdag 22 december”, schreef de luchthaven vrijdag op zijn website. Passagiers moeten wel nog rekening houden met uitval en vertragingen en geadviseerd wordt om de actuele vluchtgegevens in de gaten te houden.

Het is in het Verenigd Koninkrijk niet toegestaan om met drones binnen 1 kilometer van een luchthaven te vliegen.
Op de overtreding staat maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

Op woensdag en donderdag zijn in totaal zeker vijftig keer drones gezien. Het motief van de dader of daders is onbekend.

Gatwick is na Heathrow het drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk
Volgens de Britse minister Chris Grayling van Transport probeert iemand het vliegverkeer opzettelijk te ontregelen. “Elke keer als Gatwick probeert de start- en landingsbaan te openen, verschijnen de drones weer”, verklaarde hij donderdag.

Jaarlijks maken zo’n 45 miljoen mensen gebruik van Gatwick Airport, na Heathrow het drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie