27 september 2021

Duitse politie schroeft beveiliging op luchthavens op na mogelijke dreiging.

3 min read

De Duitse politie heeft de beveiliging op veel luchthavens opgeschroefd. Een reden daartoe geeft de politie niet, maar volgens Duitse media heeft een groep van vier mannen plannen voor een aanslag op een luchthaven in Zuidwest-Duitsland.

Volgens de ARD weet de politie wie het zijn, op basis van informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst. Bronnen melden aan de omroep dat de vier, onder wie een vader en zoon uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen, ook al in beeld waren bij de Franse politie.

Geen onbekenden
De vader en zoon zouden op 13 december foto’s van de Parijse luchthaven Charles de Gaulle hebben gemaakt. Daarna reden ze weg in een busje met Duits kenteken. Ze waren geen onbekenden voor de politie, omdat de Franse politie hen al zag na de aanslag bij de kerstmarkt in Straatsburg. Bij die aanslag, afgelopen vrijdag, kwamen vier mensen om het leven.

Een paar dagen na de aanslag werden de twee mannen gezien op de luchthaven van Stuttgart, toen ze foto’s van de terminal en de start- en landingsbanen maakten. De mannen werden opgemerkt door beveiligingscamera’s, maar toegesnelde agenten kwamen te laat om ze aan te houden.

Vechten
Vanuit Marokko kregen de Duitse inlichtingendiensten afgetapte chatberichten te zien, meldt de regionale omroep Südwestrundfunk. “Ze zijn bezig met een oorlog tegen de islam”, schreef een van de mannen. “Mijn broeders en ik zijn hier om tegen hen te vechten.”

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Badem-Württemberg, waar Stuttgart in ligt, blijven de veiligheidsmaatregelen van kracht zolang nodig is. “We hebben geen signalen van een concreet risico. Maar er zijn aanwijzingen om de veiligheidsmaatregelen te vergroten.”

De veiligheidsmaatregelen hebben vooralsnog geen gevolgen voor het vliegverkeer.

Geef een reactie