21 oktober 2021

Nl-Alert door nog meer mensen ontvangen en vanaf december ook te zien op digitale verkeersborden.

2 min read

Het NL-Alert controlebericht van 3 december is door elf miljoen mensen van twaalf jaar en ouder ontvangen,  zo blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dat komt neer op zo een  74 procent van de Nederlanders. In juni van dit jaar werden nog tien miljoen mensen bereikt met het controlebericht.

Het NL-Alert is een systeem dat de overheid gebruikt om burgers te waarschuwen voor gevaar, zoals rampen en extreme drukte. Zoals laats bij een grote brand in Kesteren.  

Sommige mensen ondervinden nog wel problemen zo komen de meldingen soms twee keer binnen of helemaal niet. Ook bij sommige mensen komen de berichten nog wel eens veel later binnen dan het zou moeten.  Waar dit aan ligt is niet bekend.

De berichten zijn op de meeste  telefoons te ontvangen, maar zijn vanaf 3 december ook te zien op digitale vertrekborden bij bus-, tram- en metrohaltes. Daarop zagen zo’n 300.000 mensen van twaalf jaar en ouder het NL-Alert.

Twee keer per jaar zendt de overheid een controlebericht uit. Het volgende NL-Alert wordt op maandag 3 juni 2019 uitgezonden.

 

Fotobron:  ©Sven-fotografie

Geef een reactie