3 december 2021

Brandpreventie met kerst.

3 min read

Stock HV ©Sven-fotografie

Het Sinterklaas feest is voorbij en we gaan naar de tijd van de kortste dag van het jaar. De tijd waarin we het huis gezellig aankleden met kaarslicht, versieringen en de kerstboom. De tijd van het jaar waarin vaak mensen veel tijd met hun familie doorbrengen, een vaak gezellige familietijd aan het einde van het jaar.

Maar plaats die kaarsen op een stabiele en stevige kandelaar en niet in de buurt van de kerstboom, plaats niet teveel stekkers voor kerstverlichting op 1 verdeelstekker.
Houdt er rekening mee dat als de kerstboom in brand vliegt er geen redden meer aan is. De brandblusser uit de schuur halen of die emmer met water in de keuken vullen gaat u niet lukken. Binnen 1 minuut staat uw hele woonkamer in brand !

De hulpverleners zullen tijdens deze dagen veel tijd op hun werk doorbrengen in plaats van bij hun familie. Dat vinden zij jammer, maar niet erg. Ook in deze tijd van het jaar wordt alles uit de kast gehaald om iedereen te helpen daar waar wij kunnen. Maar u kunt er zelf ook vaak voor zorgen dat u geen hulp nodig heeft, dat de hulpverleners op hun werk de feestdagen kunnen vieren.

 

Bron: Met dank aan de brandweer Eibergen  en operationaal centrum politie Limburg.

 

Geef een reactie