17 september 2021

Elf gewonden bij oproer en brand in Duits asielcentrum

2 min read

Bij een oproer en een brand in een Duits asielzoekerscentrum in Bamberg, in de deelstaat Beieren, zijn elf mensen gewond geraakt. De politie verrichte meerdere arrestaties.

 

Volgens de politie vielen bewoners in de vroege ochtend beveiligingsmedewerkers aan en barricadeerden ze het gebouw. De eerste politie-eenheid die ter plaatse kwam werd met stenen en ander materiaal bekogeld. Later omsingelde de politie het gebouw.

Ondertussen brak brand uit in een appartement in het gebouw, waardoor de bewoners het pand verlieten. De politie arresteerde acht Eritrese verdachten. De opsporingsdienst onderzoekt of de mannen schuldig zijn aan huisvredebreuk, brandstichting en andere misdaden.

Rookvergiftiging

Negen mensen zijn behandeld voor rookvergiftiging en een politieagent werd geraakt door een voorwerp en raakte lichtgewond. Een verdachte raakte ook lichtgewond. Het incident deed zich voor in een zogenoemd ankercentrum.

Deze instellingen moeten de asielprocedures versnellen voor migranten die geen verblijfsrecht hebben. Het centrum in Bamberg biedt plaats aan maximaal 3400 personen. Volgens de politie wonen er momenteel ongeveer 1250 asielzoekers.

Bron:Polizei

Foto: Stock eigen.

Geef een reactie