21 oktober 2021

Grote brand in autobedrijf Lattrop-Breklenkamp

3 min read

Op zaterdag 24 november heeft een grote brand een autobedrijf in Lattrop-Breklenkamp grotendeels verwoest. De brandweer heeft ongeveer veertig brandweermensen ingezet. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. 

Foto bron: Twitter Politie Noordoost-Twente
Tekst: Persvoorlichter Brandweer Twente

Rond 21.45 uur kreeg de brandweer de melding van een brand in een autobedrijf aan de Dorpsstraat in Lattrop-Breklenkamp (gemeente Dinkelland). Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand in het kantoor- en opslaggedeelte van het autobedrijf aan. De brand ontwikkelde zich snel waarop werd besloten om op te schalen naar grote brand. 

De inzet van de brandweer was gericht op het voorkomen van uitbreiding naar het garagedeel van het autobedrijf. Hiervoor werden onder meer gaten in het dak gemaakt om met de hoogwerker de brand van bovenaf te bestrijden. De brand is beperkt gebleven tot de helft van het pand. Het tweede deel heeft niet gebrand, maar heeft wel veel rook- en waterschade opgelopen. Omstreeks 00.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Bij het verschijnen van dit bericht is de brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden. Om te zorgen voor voldoende bluswater werd met behulp van het watertransportsysteem water uit het kanaal gehaald. 

Brandweer Twente heeft ongeveer veertig brandweermensen van verschillende brandweerkazernes ingezet bij de bestrijding van deze brand. De oorzaak van de brand is niet bekend. 

Geef een reactie